Titel
~ Pagina 1 ~
Tijdsduur
Gevaar   (15 Januari 1924)   door Richard Hughes
Vertaald door Hans Berghuis en opgevoerd olv Léon Povel in 1964. Volgens BBC is hun uitvoering het eerste hoorspel ter wereld dat is uitgezonden in een reguliere programering.
Doch flink buiten de waard gerekend; Ing. H.H.S.S. Idzerda verzorgde, via de zender PCGG, op 6 november 1919 de eerste Nederlandse omroepuit zending en tot 11 november 1924 regelmatig enkele avonden per week. De uitzendingen vonden in de vorm van een Radio Soirée-musicale plaats. Het gedetailleerde programma ervan was vooraf door een advertentien in de krant aangekondigd en zo kan de uitzending van 6 November 1919 gezien worden als de eerste omroepuitzending ter wereld. In die geprogrameerde live uitzendingen werd met enig regelmaat een hoorspel opgevoerd.
Van deze hoorspelen is niets bewaard gebleven (Click hier voor Wiki)
24:11
Afsluitdijk   door Hannes Meinkema
Een ontmoeting van twee personen in de bus over de Afsluitdijk. Al snel ontdekken ze tijdens hun gesprek dingen over elkaar en zichzelf. Reist hij verder of .............
22:14
Afspraak voor bezichtiging   door E.M. Kittemaster
Een vrouw laat een potentiële koper haar huis zien. Tussen de vrouw en de man ontstaat een zekere intimiteit. De vrouw is blind en de man heeft een mismaakt gezicht, ze weten dit echter niet van elkaar.
58:16
Alleen maar nieuwsgierig   door Ludwich Kundera
Alexandra vindt dat haar dromen niet voldoen. Ze wil spelletjes spelen. Experimenteren noemt ze dat. Gewoon kijken hoever je de mannen krijgt.
60:17
Als het maar niet op moord uitloopt   door Eddie Macguire
Een lijk van een verlinker wordt gevonden in het tuinhuis van een inspecteur. Vermoord. De inspecteur wordt van de moord verdacht, vooral omdat hij zich vreemd gedraagt
39:15
Bajes verhalen   door Paul van Mook
Een groepje gevangenen vertelt elkaar dagelijks verhalen die zij zelf meegemaakt of van anderen gehoord hebben.
56:04
Bezoekers van boord   door Marion Campbell
Drie echtparen met enig pril kroost hebben op een eilandje hun vakantie doorgebracht. Vlak voor de thuisreis besluiten de vrouwen nog even te blijven en de mannen kunnen vertrekken. Zo nu en dan komen de mannen poolshoogte te nemen. Alles blijkt goed te zijn gegaan en toch is er iets veranderd ......
33:32
Bij ongeval waarschuwen   door Jeanine Raylambert
Henri (André van den Heuvel) bezoekt zijn ex-vrouw Dominique (Kitty Janssen) om haar te vertellen dat zijn zoon is neergeschoten. Is het moord, zelfmoord of een ongeluk?

47:38