Titel
~ Pagina 12 ~
Tijdsduur
De drie kluizenaars   door Leo N. Tolstoi
Drie eenvoudige ongeletterde mannen verblijven in gebed op een verlaten eiland. Op een dag komt de bisschop op bezoek en vraagt hen naar hun gebed. De mannen bidden hun eigen gebed. Maar dat gaat toch niet. Daar moet verandering in komen. De bisschop ziet het als zijn heilige taak om hen het echte gebed bij te brengen. Tja.
18:50
Drie rode Anjers    door Jean Marsus
Gerard Stainlet, een beroemd romanschrijver en geestelijk vader van een dozijn heldinnen wier passies in 32 talen vertaald en tien maal verfilmd werden. Achtendertig jaar oud, bescheiden, vrijgezel ... En deze vrijgezel ontvangt op een goede dag 'n anoniem epistel. Een uitnodiging?
32:48
Echt    door Yvonne Keuls
De schrijfster leidt het verhaal zelf in.
20:23
Het licht valt op haar ogen  door Yves-Fabrice Lebeau,
Vader komt 's avonds een wat onwillig en vroeg wijs kind bijles geven. Vader woont ergens anders. Het gaat moeizaam maar uiteindelijk komen ze toch wel tot elkaar.
43:05
De terugkomst van de Roerdomp   door Gerrit Pleiter
Mannen, samengeklonterd in een café zien een nieuw gezicht. Maar is het wel een nieuw gezicht? De oude koeien worden weer uit de sloot gehaald.
19:31
Tjoeketjoeketjoeketjoek    door Frans Verbeek.
Een vrouw kan het niet verdragen dat haar man zodra hij thuis komt direct naar zijn kamer gaat om met zijn treintjes te spelen. Maar is het wel gewoon met treintjes spelen?
26:24
De toespraak   door Wim Burkunk
Wat moet je doen als je aan de beurt bent om het volk toe te spreken?
40:18
Een Tuinfeestje   door Brendan Behan
Het tuintje moet geschikt worden gemaakt om er groenten in te gaan telen. Pa heeft er niet zo'n zin in en bedenkt alles om er onderuit te komen.

32:13