Titel
~ Pagina 15 ~
Tijdsduur
Strandgenoegens   door Rudy Geldhof
Een man is met zijn gezin op vakantie in een badplaats aan de kust. Hij zit liever in een bodega op de Zeedijk in de Zon. Laat vrouwlief maar bruinbakken. Het zal hem een zorg zijn. Er ontstaat een diep-psychologisch gesprek, waarbij de man zich als een vrijgevochten kerel aanstelt. Tot het gaat regenen en de strandstoelen moeten worden binnengehaald. Dan blijkt dat de held een reus op lemen voeten is.
11:25
De Spullen van de Turkse staat   door Yvonne Keuls
Er heerst een levendige handel in staatseigendommen. Als je maar vaak genoeg zegt dat je de eigenaar bent dan wordt het vanzelf wel zo en kun je het verkopen ook.
30:12
Schimmen   door André Praga
Een luchtig gesprek, dat een Britse Lord voert met een Franse graaf en zijn gemalin, wordt met gevoelige toetsen een fin de siècle sfeer opgeroepen. Maar dit blijkt achteraf slechts schijn, de werkelijkheid komt pas bij het slot aan het licht.
14:32

De Improvisator
  door Eli Theresia Glaser
Jaren na de tweede wereldoorlog komt een joodse vrouw i.v.m. haar werk terug in Berlijn. Zij ontmoet een oude vriend en vraagt zich af hoe zijn houding is geweest onder Hitler's regime. Liet hij openlijk zijn afkeer merken of was hij een meeloper?

44:32
Het Pierement   door Roger Pinget
Schokkende gebeurtenissen doen zich niet voor in dit hoorspel. Alles komt neer op een dialoog tussen twee oude mannen, die elkaar na vele jaren plotseling ontmoeten en herinneringen gaan op halen. Bovendien wordt het een nogal verwarde dialoog omdat de oude baasjes het niet eens kunnen worden over zekere jaartallen.
39:23
De Fotograaf   door Daphne Du Maurier.
Het doet de markiezin veel goed dat er iemand notitie van haar neemt. Hij is veel jonger dan zij maar dat vindt ze niet zo erg. Al gauw kan ze niet meer zonder.
33:49
Telefoon voor Ellen   door Hans van Hechten
Een carrièrevrouw van middelbare leeftijd ontmoet haar oude geliefde, een psychiater en bespreekt met hem de problematische relatie die zij met haar dochter heeft.
49:36
Nachtverkeer   door Walter van de Broeck
Amper is componist Maarten Deriemaeker ingeslapen, of zijn vrouw Yolande wordt door een succesvolle zakenman opgebeld. Vreemd genoeg is Maarten niet van streek door het telefoontje. Is hier een 'ménage-à-trois' in de maak?


35:00