Titel
~ Pagina 17 ~
Tijdsduur
De Sollicitatie  (1979)   door Barry Bermange
Diverse personen zitten te wachten op het moment dat zij voor het interview bij hun sollicitatie naar binnen worden geroepen. Onderling praten zij wat. Eén en ander leidt tot een verrassende ontknoping.
Pikant en onbegrepen is dat de acteurs in dit hoorspel onder hun eigen naam acteren
53:17
Twee Minuten stilte  (1986)   door Bart Römer
De grootvader van een joodse jongen is als verzetsstrijder in de tweede wereldoorlog gestorven. De jongen vindt het maar gezeur dat zijn grootmoeder nog zoveel waarde aan de dodenherdenking hecht, totdat hij geconfronteerd wordt met racisme en discriminatie.
44:27
Over de Schreef  deel 1  (1985)    door Bart Römer
Onbegrip en conflicten tussen leraren en leerlingen leiden tot een vergaande overschrijding van de heersende normen.
43:08
Over de Schreef  deel 2  (1985)    door Bart Römer
Tweede deel van dit sociaal maatschappelijk hoorspel waarin het gekonkelfoes blijft voortgaan.
48:42
De Groeten van Ucco  (1986)   door Bart Römer
Het gaat een echtpaar voor de wind: promotie, een nieuw huis en een baby op komst, totdat de geheimzinnige Ucco ten tonele verschijnt.
55:59
In het Harnas  (1986)   door Frans Verbeek.
Een hoorspel-inspiciënt kan de nieuwe werkmethoden in zijn vak maar moeilijk accepteren. Geïllustreerd met, op oude wijze geproduceerde, geluiden vertelt hij zijn verhaal. (monoloog door Sacco van der Made)
37:58
Bloemen in de Lucht  (1987)   door Nick McCarty
Een middelbare scholier komt in aanraking met drugs. Naast wanhoop en verdriet worstelen vooral de óuders met hun schuldgevoelens. Terecht of onterecht?
37:58
Met Eervol Ontslag  (1953)   door C.L. Rattigan
Een leraar Grieks (Ko van Dijk) moet om gezondheidsredenen van baan veranderen. De dag voor zijn vertrek krijgt hij bezoek van een leerling, de rector, zijn opvolger en een collega. Emoties komen boven bij deze schijnbaar zo gevoelloze en bikkelharde man.

1.09:26