Titel
~ Pagina 2 ~
Tijdsduur
Boontje   door Frans Verbeek
Wethouder Boontje deugt niet. Hij heeft zijn positie misbruikt. Maar, zoals het spreekwoord zegt: Boontje komt om zijn loontje............
30:49
Breuklijn   door James Leigh
Slaagt een familie erin hun huis te verkopen? Maar welk spel speelt de koper samen met de makelaar?
45:46
Achterdocht   door Levene Philip
Tante leest veel misdaadromans. Zij wordt daar heel erg achterdochtig door. Na moeilijkheden met een professor, die zij vals beschuldigde, is nu de buurman het slachtoffer.
57:39
College van de dood   door James Leigh
Het beroemde detective-koppel Vedder en Smid moet een moord op een beroemde professor in de organische chemie oplossen. Tijdens het onderzoek komt zijn vrouw onder verdenking te staan.
46:35
Barricade   door Theun de Vries
Dit hoorspel brengt de overmeestering van de laatste barricade van de Parijse commune in 1871 in beeld. En man ontkomt aan de nederlaag. Hij wordt het symbool van de toch nooit geheel verloren vrijheidsstrijd.
1.03:02
De Meesterfluiters  door Nirav Christophe
Hitler zegt in Mein Kampf dat ie nooit een hekel heeft gehad aan joden. Dat zou veranderd zijn doordat ie op zijn vijftiende jaar de naar zijn mening wel heel bijzonder leugenachtige jood ontmoette. In dit hoorspel hoor je de door Christof Nierav bedachte confrontatie tussen de jonge Adolf Hitler (Dick van den Toorn) en Paul Wittgenstein (Porgy Franssen) de latere één-armige Pianist
40:08
De Bedenker bedacht   door Lodewijk de Boer
Een psycho-accoustisch delirium voor stemmen en acoustica. (De NOS-bijdrage aan de hoorspelweek van 1983)
33:22
De Bijenman   door Frans Hoppenbrouwers
Een gepensioneerd saai mannetje gaat bijen houden en ontwikkelt een nieuw soort honing.

41:42