Titel
~ Pagina 20 ~
Tijdsduur
Castratie min of meer Ongemerkt (1978) door Gert-Peter Eichner
Een van de vrienden is niet meer opgewassen tegen de maatschapij en heeft zich min of meer teruggetrokken in zijn eigen wereld. Hij lijkt tegen een stresstoornis aan te zitten door een tragische gebeurtenis de groep dertigers is overkomen. De gevolgen van een van hen is desastreus.
41:00
De Duivelsvoet   (1969)   door Arthur Conan Doyle
Sherlock Holmes wordt geconfronteerd met drie mensen die om een tafel hebben zitten kaarten. De vrouw hangt dood in haar stoel en de twee andere spelers zijn volslagen krankzinnig geworden. Voorwaar een vreemd gegeven.
50:52
Adashino   (1968)    door Makato Ooka
Geheimzinnig, bijna mystiek verhaal, waarin de vlakte van Adashino, slagveld en kerkhof, zich uitstrekt tot alle uiteinden van de wereld. Een waarzegster brengt een verbitterde angstige man terug naar het verleden.

43:13
Opschudding BRT (1987)    door Anton P. Tsjechov
De verdwenen broche van de vrouw des huises veroorzaak de nodige opschudding onder de personeelsleden. De in haar trots gekrenkte gouvernante vertrekt. Het verhaal wordt verteld door Huib Broos

23:52
De Opstand van Gepensionneerde (1983) door Ove Magnusson
Een gepensioneerde man, denkt tot grote ontsteltenis van zijn vrouw, dat hij kan vliegen.

51.14
Opstand der Dingen  (1975)   door Henryk Bardijewski
De Ontvreemding van een antieke klok is er de aanleiding toe dat klokken tegen elkaar ten strijde trekken. Nu blijkt hoezeer de mensheid onthand is zonder klokken.

38:12
Als een Grote Dooie Vis  (1966)   door Andries Poppe
Twee mannen en twee vrouwen vertellen over een man, die al zoekend naar zeepieren, een dood meisje vindt. Hij herkent haar van een ontmoeting twee jaar geleden.

1.06::41
Als het Vaderland roept   (1990)   door Henk Lokman
Wanneer een jongeman een oproep krijgt om voor de fransen militaire dienstplicht in Vietnam te vervullen, stuit dit bij hem op groot verzet. Zijn plichtsgevoel echter, noopt hem toch aan deze oproep gehoor te geven.

51:58