Titel
~ Pagina 21 ~
Tijdsduur
Rollend Materieel (1987) door Karlijn Stoffels
Een spoorman gaat met pensioen en praat op zijn afscheidsreceptie voornamelijk met zijn oudste dochter uit zijn vorig huwelijk.
Zij ontmoeten elkaar na een scheiding van enkele jaren. Tussen hen blijkt een diepe kloof te zijn ontstaan, die moeilijk te dichten lijkt, ondanks de begripvolle houding van de vader.
30:40
Het Vliegtuig (1991)     door Herman Koch
Twee vrienden gaan met het vliegtuig op vakantie en beleven hun vlucht intens. (N.B. In het vliegtuig treft u veel Borát-vrienden aan)
18:07
Taxi, Taxi (1991)      door Herman Brusselmans
Geheimzinnig, bijna mystiek verhaal, waarin de vlakte van Adashino, slagveld en kerkhof, zich uitstrekt tot alle uiteinden van de wereld. Een waarzegster brengt een verbitterde angstige man terug naar het verleden.

29:43
Drie vrouwen BRT (1996)    door Sylvia Plath
In een kraamkliniek reageren drie vrouwen vanuit drie verschillende mentaliteiten op hun verlossing. De één moederlijk gelukkig, een ander onwillig, de derde heeft een miskraam.

33:45
Drie Vrouwen (1960) door Catherine Mansfield
Drie vrouwen vertellen iets belangrijks uit hun leven.
1) Moeder Parker, 2) Jufrouw Mos, 3) De Kamenier

44.09
Drie Vrouwen  (1985)   door Gie Laenen
Drie vrouwen ontmoeten elkaar, ze praten over het weer, het nabije en het verre verleden. Beetje bij beetje maken ze elkaar zichtbaar. Het zichtbaar worden gebeurt zonder dramatische voorvallen. Confrontaties worden vermeden, bedekt achter banaliteiten of dagelijkse schroom, maar blijken niet te vermijden.

1.18:03
Drakendoder  (1988)   door Rafael Vendermeeschen.
In hun huwelijksnacht krijgen Michel en Trix een auto-ongeluk waarbij Trix is omgekomen. Achteraf vernam Michel terloops dat de organen van zijn vrouw zijn gebruikt voor een transplantatie. Volgens Michel was er iets niet in orde: Zijn vrouw was jong en sterk en niet dood genoeg voor een transplantatie. Michel zwoer de dure eed wat fout was recht te zetten. Was hij gek van ellende toen hij het gevecht met de dokters aanging of zat er een greintje waarheid in zijn waanzin?
53:45
De Laatste Notitie    door Will Barnard
De aangrijpende gebeurtenissen rond het vergaan van de onderzeeboot "s.m. 67 The Seadog" in de Zuidchinese Zee op 13 januari 1945.
21:11