Titel
~ Pagina 22 ~
Regie: Justine Paauw
Tijdsduur
Het Tuinfeest (1986) door Maria Luise Kaschnitz
Dit is een moderne bewerking van de Alceste-tragedie, het klassieke voorbeeld van liefde en huwelijkstrouw (Alceste was gehuwd met koning Admetos, wiens leven door de Schikgodinnen zou gespaard worden, als iemand anders zich vrijwillig in zijn plaats zou laten doden).
Als mevrouw Aglaia thuiskomt, moet ze vaststellen dat haar man, de Atheneense groothandelaar Michalis, bezoek heeft. De ongevraagde gast, een zekere meneer Hermes, van beroep zogenaamd "reisleider", heeft tot verrassing van Aglaia reeds voorbereidingen getroffen voor een tuinfeest dat nog dezelfde avond zal plaatsvinden.
56:40
Marpissa (1985)     door Michiel van Bergen Henegouwen
U wordt door de verteller (Ramses Shaffy) meegenomen naar een havenplaats aan de Middellandse Zee, waar mysterieuze individuen een nachtelijke amoureuze escapade ondernemen.
Dit impressionistische stuk van Michel van Bergen Henegouwen heeft als voornaamste kenmerk dat tekst en muziek een synthese vormen.
46:23
Het Genadeschip (1987)      door Leo Goldman
Een matroos (Huub Stapel), op een schip van het Rode Kruis dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in de strijdgebieden op zee rondvaart, mijmert in een lyrische monoloog over het thema oorlog en vrede..

22:21
Eva  (1993)    door Carry van Bruggen
Episoden uit Eva's leven, naar de gelijknamige roman van Carry van Bruggen. U hoort Josee Ruiter als Eva.

52:49
De Roering in het Kielzog (1992)     door Arthur Japin
Een zwanger meisje dat meevaart op het schip van Christoffel Colombus is ervan overtuigd dat de ontdekkingsreiziger de vader van haar kind is.

21.14
De Veteraan  (1986)   door Maria Luise Kaltenegger
N.B. Het geluid is slecht maar het verhaal is te belangrijk om niet te laten horen. (Sir B)
In dit spel wordt de tragedie beschreven die het leven is gaan kenmerken van een Vietnam-veteraan. Een verhaal over de mannen, jongens vaak nog, die door Amerika naar Vietnam zijn gestuurd, daar hebben moeten vechten, niet eens voor de vrijheid van hun eigen land en daar, door ontbladeringsmiddelen, de meest afschuwelijke ziekten hebben opgelopen, die zich vaak pas na meer dan een jaar openbaarden.
U hoort Lou Landré als de Veteraan
Muziek: Blanket Roll Blues (Scott Walker)

44:44
Een Traan in de Zee  (1987)   door Gea Willems.
Jose, (Marlous Fluitsma) een getrouwde vrouw van bijna 40 jaar wordt verliefd op een andere man. Is dit wel een goede keuze? Ze zoekt zekerheid, maar tot in hoeverre is dit ooit mogelijk?

1.09:20
De Ronde van '43    een hoorspel van Gijsbert van Rossum
Een hoorspel naar het gelijknamige boekenweek-geschenk van 1981 van Henri Knap. Verzetsman Theo Koenders (Hans Karsenbarg) onderneemt van alles om het Joodse meisje Tilly (Thera van Homeyer), een veilig en betrouwbaar onderduikadres te bezorgen.
1:18:45