Titel
~ Pagina 23 ~
Regie: Wim Paauw
Tijdsduur
De Nacht viel opnieuw over Budapast (1957) door Johan Simons
Docudrama over de Hongaarse opstand in 1956 tegen de bezetting door de Sovjetunie aan de hand van berichtgeving van de communistische staatsradio Kossuth Rádió, die later werd omgevormd tot vrije radiozender, alsmede diverse vrije radiozenders, waaronder Miskolc.
De reconstructie beslaat de gebeurtenissen in de periode van 23 oktober 1956 tot 4 november 1956
1.06:50
Maroesjka (1957)     door Herman Felderhof
Een groep Nederlandse en Belgische journalisten bezoekt een Oostenrijks vluchtelingenkamp en komt daar in contact met de zeer muzikaal begaafde dochter van een Tsjechische ingenieur. Ze organiseren een optreden in Nederland.
1.11:37
Het Ravijn (1958)      door Carl Lans
Een symbolisch hoorspel over het rijke noorden van Italië en het arme verwaarloosde zuiden.
Tekst en muziek van Carl Lans; uitgevoerd door Bert van 't Hoff - tenor; Wessel Dekker - gitaar; R. Braams en R. v. Velden - mandoline

1:33:08
De Parel  (1961)    door René Roulet
Een man verzamelt verhalen over de Stille Zuidzee. Hij luistert naar een parelvisser die hem een zeer opmerkelijk verhaal vertelt. Een verhaal dat begint met de vondst van een grote parel.

21:56
Meneer Abraham (1970)     door Ton van Reen
Menselijke eenzaamheid is het thema van dit hoorspel. Een oude Joodse man woont in een pension zonder behoorlijke verzorging en zonder conversatie. Dat zijn vrouw en kinderen in de oorlog zijn vergast raakt geen der andere pensionbewoners.

29.31
De Kleinste Liefde ter Wereld  (1971)   door Miklos Gyarfas
Als straf voor zijn ontrouw wordt een man steeds kleiner. Zijn vrouw blijft ondanks alles toch van hem houden. Een fascinerend hoorspel dat ons onze ware grootte toont.

38:02
De Gastarbeider  (1971)   door Reinar Lenz.
Klankbeeld naar historische gegevens over het leven van een Tunesische gastarbeider in Nederland.

1.21:18
Tongen (1973)    een hoorspel van Toos Staalman
Na de dood van haar man vindt een vrouw een brief waaruit blijkt dat hij al zijn boeken heeft nagelaten aan een haar volstrekt onbekende andere vrouw.
39:50