Titel
~ Pagina 26 ~
Moord-verhalen
Tijdsduur
Moord op de Maliebaan (1988) door Karlijn Stoffels
In een woning aan de Maliebaan te Utrecht wordt het lijk van een zanger gevonden. De avond voor z'n overlijden heeft hij een jonge dame meegenomen uit een kroeg en met haar gevreeën. Van haar verklaring wordt de politie niet veel wijzer.
46:41
Moord op de Agenda (1962)     door Eileen Burke
Een ex-delinquent, die veel succes heeft met zijn boek over het gevangenisleven, wil graag lid worden van de vereniging van schrijvers van misdaadromans. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot.
59:34
Moord als Tijdverdrijf (1967) door Tauno Yliruusi
De jonge Loimu wil zijn vrienden, aan wie hij een verrassing schuldig is, als tijdverdrijf bewijzen, dat een verslaafde niet voor een moord terugdeinst als het erom gaat aan drugs te komen. Daar men het in de discussieronde niet eens kan worden, huurt Loimu een morfineverslaafde als moordenaar in, die zich, voor een hoeveelheid morfine, bereid verklaart Loimu's erfoom om te brengen.

58:55
Moord in Badalona  (1958)    door Heinz Dunkhase
Een dame krijgt een rondleiding door een vakantiehuisje dat ze voor bepaalde tijd wenst te huren. Als de verhuurder een keukenkast opent zien ze een dode vrouw. De politie heeft weinig houwvast de vorige huurder van het pand is spoorloos. De doodsoorzaak is een dolksteek en ze is waarschijnlijk elders om het leven gebracht.

41:31
Moord in de Spuistraat (1965)     door Rene Metzemaekers
Het is sluitingstijd bij de N.V. Jacobs aan de Spuistraat. De kassier brengt het geld naar de kluis in de kelder. Daar wordt hij neergeschoten en de dief maakt zich snel uit de voeten met een grote som geld in een donkerblauwe auto, die op de Singel geparkeerd staat.

1.25:04
Moord in de Stopera  (1993)   door Ton Vorstenbosch
De sfeer bij een theatergezelschap is al niet al te best, als tussen de rekwisieten een lijk wordt gevonden nemen de verdachtmakingen en roddels toe. De politie heeft geen enkel aanknopingspunt, maar krijgt hulp uit onverwachte hoek.

56:44
Moord blijft Moord  (1971)   door Peter Karvaš
Het verhaal belicht het probleem van de euthanasie om humanitaire en medische reden vanuit sociaal en juridisch perspectief. De radioverslaggever Anton Belovic stelt in eigenmachtige programmaverandering zijn bandopnamen voor, die volgens hem niet in het archief mogen verdwijnen.

1.29:04
Moord in het Paradijs (1978)    een hoorspel van Leontien Telkens
Een aantal hoorspelacteurs komt bijeen voor de opname van een hoorspel onder regie van Melissa. De regisseuse wil dat de acteurs improviseren over het thema "Moord in het paradijs". De sfeer tijdens de opname is bij tijd en wijle te snijden ten gevolge van de relatieproblemen tussen de regisseuse en haar echtgenoot, die één van de acteurs is. De overige acteurs proberen er toch nog iets van te maken, maar het loopt alsnog uit de hand.


NB: Over alle hoorspelen is meer informatie te vinden bij de website van John van Houten www.hoorspelen.eu
34:26