Titel
~ Pagina 29 ~
Acht Hoorspelen met het predicaat ,,Bizar"
Tijdsduur
De Bocht  (KRO 1966)      
door Tankred Dorst   vert. en regie: Willem Tollenaar
De twee broers, Anton (Sacco van der Made) en Rudolf (Gerard Hartkamp) voorzien in hun levensonderhoud dankzij het feit dat in de nabijheid van hun huis geregeld automobilisten verongelukken. Rudol is een uitstekend automonteur en Anton is gespecialiceerd in begrafenissen. Dan is er weer een slachtoffer Dr. Erich Kriegbaum (Frans Somers)

33:39
Een Doosje Rumbonen  (VARA 1971)      door Eduard Visser
regie: Ad Löbler
Wanneer Hugo (Hans Karsenbarg) een doosje rumbonen bij zijn oudoom Johannes in het verpleeghuis brengt, komt hij in lugubere omstandigheden terecht.

56:50
Fred is Dood (AVRO 1967)     door Alan Gosling   regie: Afred Pleiter
De totale ontreddering van een eenvoudig burgermansechtpaar Giny (Nell Koppen) en Jack (Bert van der Linden) en dat plotseling voor een situatie wordt gesteld die in wezen doodsimpel is, maar te complex voor deze mensen. Hun commensaal Fred heeft in alle stilte op z'n kamer de geest gegeven, en daar ligt hij nou ... Wat moet er gebeuren? Wat moeten ze aan met iemand die zo brutaal is geweest in hun huis te sterven; die eigenlijk altijd al lastig was... In een sfeer van besluiteloosheid die beiden elkaar kwalijk nemen, praten zij voort, onbewust van het feit dat zij daarmee een grote schuld op zich laden.

1.13:56
Het Gelach  (KRO 1989)      door Cecil Bödker   regie: Léon Povel
Aan het ziekbed van een oude vader (Rob de Vries) vindt een gesprek met zijn dochter (Fé Sciarone) plaats. In bedekte termen wordt over hun vroegere incestueuze relatie gesproken.

Verder hoort u Huib Orizand in de echostem.
53:17
In Volle Zee  (KRO 1978)    door Slawomir Mrozek
regie: Willem Tollenaar
Drie mannen lijden schipbreuk en zitten nu als schipbreukelingen op een vlot. Om de honger te stillen moet één van de drie worden verorberd. wie moet dat zijn?
te horen zijn: Jan Apon, Jacques Commandeur, Kees Coolen, Wim de Meyer en Johan te Sla.

36:23
Manipulatie  (BRT 1972)     door Rolf Schneider   regie: Herman Niels
Wanneer meneer Arthur (Gerard Vermeersch) bezoek krijgt van een "Vertegenwoordiger" (Alex Wilequet) wordt hij bloednerveus omdat hij dit bezoek in verband brengt met het grote aantal zelfmoorden van de laatste tijd.
40:22
Mijnheer Admets Reis  (NCRV 1972     door Maria Luise Kaschnitz    regie: Wim Paauw
Een Hoorspel van Justine Paauw - Baren
Meneer en mevrouw Admet ontvangen bezoek van een zekere Hermes (Magere Hein) die meneer Admet een reis aanbiedt. Wanneer deze begrijpt dat die reis hem naar de dood zal voeren probeert hij de reis aan een ander te slijten.
55:32
Station Arzew Flint  (NCRV 1972)   door Manfred van Eyk
regie:Ab van Eyk
Tijdens z'n treinreis heeft een man steeds dezelfde droom. De conducteur zegt bij de kaartcontrole dat zijn kaarje ongeldig is en dat hij op het eerst volgend station uit moet stappen.

N.B. Dit Hoorspel is nooit uitgezonden, misschien omdat de acteerprestaties onder peil zijn maar het verhaal is prima. (Sir B)
23:33