Titel
~ Pagina 8 ~
Tijdsduur
Een kwestie van stand   door James Lee; bew. Ria Lee-Loohuizen
Garagehouder Spelbos heeft zeer uitgesproken ideeën over de maatschappij. En een grote hekel aan mensen die zich, in zijn ogen, voordoen als mensen van een "betere" stand. Maar ook hij moet leren door schijn heen te kijken.
51:28
De zaak Porfirio   door Dick van Putten
Blaire, de hoofdpersoon, raakt betrokken bij een jeugdbende. Na een uit de hand gelopen beroving leiden de sporen naar Blaire. Maar is hij ook werkelijk schuldig?
1.26:27
Het huis voor de stad   door Conrad Hansen; bew.: Ludo Simons
Een ontsnapte, wegens moord zwaargestrafte, gevangene wordt bij een spoorlijn aangetroffen en voor zelfmoord behoed door een man, die hem meeneemt naar zijn huis. Terwijl ze met treintjes spelen komt de waarheid aan het licht.
46:23
Dokter Dumay verliest door Menno ter Braak, bew. Marc Lhoman
Een leraar in klassieke talen is al jarenlang bevriend met een secretaresse. Beiden beginnen een affaire met een ander.
59:07
Dossier Ronald Akkerman door Suzanna van Lohuizen
'Op 6 mei 1994 is Ronald Akkerman, 34 jaar, gestorven aan de gevolgen van AIDS' is een van de laatste aantekeningen die Judith, een verpleegkundige, maakt over Ronald, die ze verzorgd heeft. Ze is net thuis van zijn begrafenis als hij ineens bij haar in de kamer staat, als hallucinatie. Er ontstaat een heftige discussie, waarin ze terugkijken op hun relatie en herinneringen ophalen aan zijn ziektegeschiedenis.
51:28
Een stem in de nacht   door Wolfgang Graetz; vert. Therese Cornips
Tijdens de tweede wereldoorlog wordt in Duitsland een jong stel door de Gestapo opgejaagd. In hun fantasieën ontvluchten zij hun land op allerlei manieren. Er komt echter nooit iets van. Als de jongen de oorlog heeft overleefd, vraagt hij zich af wat er van het meisje geworden is.
57:23
Epidaurus - Verzonken Stad- door Elvire Spier
Een man die op vakantie is in Joegoslavië ontdekt tijdens een boottochtje een stuk muur, dat deel moet uitmaken van een verzonken stad.
33:50
Het opstel auteur onbekend
Een jong meisje schrijft op school een opstel over gevoelens. Het heeft te maken met de leraar en die gaat er aanvankelijk wel goed mee om.

45:58