Titel
~ Pagina 28 ~
Regie: Marlies Cordia
Tijdsduur
Marlies Cordia (25 Mei 1949 - 2 Augustus 2022)  was een Nederlands Hoorspelregisseur.
Marlies Cordia maakte tot 1996 Hoorspelen voor de TROS en toen deze omroep zijn hoorspelbudget terugbracht tot een vijfde van wat het was, ging ze aan de slag bij de Humanistische Omroep. Zij heeft tevens les gegeven aan de afdeling Writing for Performance van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). In november 2004 richtte zij samen met Vibeke von Saher de Hoorspelfabriek op, die radiodrama's produceert en op cd's zet. Op 26 augustus 1988 werd Marlies onderscheiden met een Zilveren Reissmicrofoon voor haar hele oeuvre. In 1991 bewerkte zij het verhaal van Anna Bijns tot een Hoorspel. In 1997 maakte zij samen met Cocky van Bokhoven het Hoorspel ,,Ik Word Iemand" en speelde daar zelf ook een rol in. Het hoorspel ,,Ik Zeeuws Meisje" werd op 19 oktober 2002 onderscheiden met de Prix Europe voor het beste Europese Radiodrama. Haar hoofdtaak was het regiseren van de Hoorspelen, zij regisseerde minimaal 150 titels. Hieronder slechts acht titels van haar hand.         
Tekst: Wikipedia en Sir B

De Beer (1984)     
door Anton Tsjechov   vert.: Charles B. Timmer
De jonge weduwe Jelena is alles kwijtgeraakt in haar leven. Langzaam dreigt ze weg te zakken in haar eigen verdriet en eenzaamheid. Haar enige contact met de buitenwereld is haar huisknecht Loeka, tot op een dag Grigori Stipanovitz, een tot wanhoop gedreven schuldeiser van haar overleden man, haar treurige bestaan binnenstormt. Er staat nog een oude schuld van haar man, die terstond geïnd dient te worden. Wat volgt is een dolkomische strijd op het scherpst van de snede tussen twee mensen die niets meer te verliezen hebben behalve zichzelf.

29:52
De Bloem des Doods  (1986)     door Carel Donk
De zoektocht van een vader naar zijn dochter. Afgewisseld met zijn bevindingen horen we fragmenten uit het dagboek van de dochter.

50:18
Absoluut Gehoor (1987) door Nirav Christophe en Jacques Peeters
Een dirigent moet in het Concertgebouw met het symphomieorkest repeteren. De man wordt getergt doordat het gebouw in restauratie is. Hij gaat samen met de solohoornist op zoek naar en plek in het gebouw waar zijn solo het best in de muziek past (Im ferne zine).

30:40
Een Late Zomer  (1989)  door Carel Donk
Vanuit het hiernamaals probeert Arnoud het leven van zijn broer Martin te beļnvloeden.

1.15:31
Anna Bijns  (1991)    
door Elisabeth Marian      Bewerking: Marlies Cordia
Geromantiseerd hoorspel over het leven en werk van anna bijns (1493-1575), nederlands dichteres van rederijkersverzen, fanatiek strijdster tegen de hervorming.

2.28:26
Aan en Afvoer (1994) door Frank Meijer
Mannen, werkend op een transport-treinstation, zien in een zwarte sneeuwnacht, plotseling een griezelige verschijning voor het raam. Er blijken geen voetsporen in de sneeuw te zijn achtergelaten. Ook op andere plaatsen op het werkterein wordt de verschijning gezien. Wie of wat is dat?
40:22
Annies Dood (2002)     Naar het boek ,,Annie's Box" van Randal Keynes.
Een Hoorspel van Susan Glimmerveen
Na zijn reizen over de wereld is Charles Darwin thuis om zijn theorien op papier te zetten. Zijn belangstelling voor zijn geschrijf vervalt plotseling door een tragische gebeurtenis in zijn gezin.
55:32
De Luistering (2004)   door Ad de Bont
Dit hoorspel neemt de u mee naar een schilderachtig dorpje. Zo'n dorpje waar je in de vakantie, tijdens je doorreis even wordt opgehouden en waarvan je denkt: "Oh, hier wil ik wonen, hier is het leven goed!" Niets blijkt minder waar als we luisteren naar de herinneringen van een jongen die is opgegroeid in zo'n pittoresk dorpje.


NB: Over alle hoorspelen is meer informatie te vinden bij de website van John van Houten www.hoorspelen.eu
54:38