Engeland   Duitsland   Frankrijk   Nederland
Foto: Sander Koenen
Sojouz 21-12-2011 14:16u T..minus -3
Informatie | Ledenregistratie via Email
 
 
Weblogo
Exclusief voor Het Hoorspelweb

Jeff Morgan en Joost Ros in een nieuw ruimte-avontuur
Alle interviews zijn excl. voor het Hoorspelweb gemaakt door Henk Weltevreden.

De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA, is op 21 December 2011 om 14:16u met een Sojoez-raket vertrokken van de basis Baikonour in Kazachstan, naar het internationale ruimtestation ISS voor een missie van een half jaar. In zijn bagage heeft hij een paar DVDs met hoorspelen. Op zijn verzoek heeft het Hoorspelweb alle hoorspelen uit haar verzameling, als ze ook maar iets met ruimtevaart te maken hebben, op een paar DVDs gezet. In z'n vrije tijd wilt André ze allemaal beluisteren. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat er naar hoorspelen is geluisterd buiten de dampkring van de Aarde. Prachtig toeval dat deze Sprong in het Heelal ging samenvallen met de 100e verjaardag van Léon Povel op 23 December 2011 en dat hij dit nog zal meemaken.
Het Hoorspelweb heeft daarom, via gezamelijke vriend Henk Weltevreden, André gevraagd op 23 december 2011 vanuit de ruimte aandacht aan Léons verjaardag te besteden. André heeft dat werkelijk gedaan en Léon heeft dat geweten ook. Het heeft nogal een vlucht genomen zoals op deze pagina wel te zien en te beluisteren valt. Op deze pagina kunt u hiervan getuige zijn.
De primeur van het hoorspel in space is weggelegd voor een spel van Jack Mulder getiteld "De Ster", naar een verhaal van Arthur C. Clarke

[Click hier] Luister naar het interview van Henk met André Kuipers.

[Hier] Over hoorspelen in de ruimte..

[Hier] Een bericht van André, speciaal voor Léon Povels 100e verjaardag 23-12-2011

Bekijk het door Stentor gemaakte YouTubefilmpje; interview excusief voor Het Hoorspelweb

[Hier] Een boodschap van Léon Povel aan André op 3-4-2012.

[Hier] Het telefoontje vanuit ISS onmiddelijk na de boodschap van Léon 3-4-2012

[Hier] Allerlaatste interview. André en Henk bezoeken op 10-12-2012 Léon, die sinds een ongeluk op 21 november 2012 in het verpleeghuis verblijft.

Op 8 januari 2013 is Léon op de leeftijd van 101 jaar en 16 dagen, aan de complicaties van zijn ongeluk, overleden. Lees hier het In Memoriam van Peter Schrama le maître


[Terug] Terug
Het Hoorspelweb | E-mail: Hoorspelweb@SirB.nl